Ozonowanie owoców i warzyw. Wykorzystanie ozonowania w produkcji sadowniczej
Wyniki badań potwierdzają, że ozon ogranicza rozwój chorób powodujących gnicie owoców w czasie ich przechowywania. [...]
Wyniki badań potwierdzają, że ozon ogranicza rozwój chorób powodujących gnicie owoców w czasie ich przechowywania. [...]
W pomieszczeniach, w których produkowana jest żywność pochodzenia zwierzęcego (zakłady mięsne, przetwórstwo rybne), dezynfekcja pomieszczeń i powietrza z zastosowaniem ozonu zapobiega skażeniom żywności. [...]
Ozonowanie pomieszczeń, w których gromadzą się ludzie, znacznie ogranicza rozprzestrzenianie się chorób (np. grypy). W tym celu należy systematycznie dezynfekować ozonem mieszkania, szkoły, biura. [...]
Destrukcyjna działalność grzybów występujących w pomieszczeniach mieszkalnych polega nie tylko na stratach związanych z niszczeniem konstrukcji i zaburzania walorów estetycznych domów, stanowią one jednocześnie zagrożenie dla organizmu ludzkiego. [...]
Dzielenie przestrzeni mieszkalnej z niechcianymi współlokatorami może stać się przyczyną wielu problemów ze zdrowiem. Początkowe objawy wywołane przez patogeny zasiedlające ściany budynków mieszkalnych są niespecyficzne. [...]